25 augustus 2022

Werkzoekende kandidaten Oekraïne

In Meppel verblijft een grote groep vluchtelingen uit Oekraïne op de opvanglocaties Isala en Reggersoord. Vanuit de gemeente Meppel zijn door de recruiters inmiddels zo’n 150 kandidaten gesproken die graag aan het werk willen. Op dit moment zijn hiervan nog 25-30 mensen beschikbaar. De gemeente Meppel doet via deze weg een oproep aan werkgevers zich te melden wanneer werkgevers met deze kandidaten in contact willen komen.

Vanuit de gemeente Meppel zijn door de recruiters Jeanet Louwrink en Kim Klein Herenbrink inmiddels zo’n 150 kandidaten gesproken die graag aan het werk willen.

Op dit moment zijn hiervan nog 25-30 mensen beschikbaar.

Het merendeel van deze kandidaten zoekt werk in de productie maar er is ook interesse voor werk in de horeca.

De kandidaten willen het liefst fulltime werken (niet parttime). Ze spreken geen Nederlands, maar Oekraïens en Russisch en soms ook Pools.

De kandidaten zijn afhankelijk van Openbaar Vervoer of fiets. Het is een groep gemotiveerde mensen.

Daarnaast zijn er nog twee kandidaten met achtergrond in de ICT die goed Engels spreken en nog een kandidaat die een juridische opleiding die uitstekend Engels spreekt, zij op zoek is naar een administratieve of administratief/juridische baan.

Samen met uitzendbureaus en werkgevers in Meppel heeft de gemeente Meppel al een grote groep vluchtelingen aan het werk geholpen. Het zou mooi zijn wanneer ze ook deze kandidaten een plek kunnen bieden.

Zijn er werkgevers die graag met deze kandidaten in contact willen komen, dan kunt u contact opnemen met Jeanet Louwrink, j.louwrink@meppel.nl , 06-83001940. Zij heeft de kandidaten goed in beeld.

Indien u eerst een oriënterend gesprek wilt, dan komt Cyril Kroontje (06-33182666) graag bij u langs.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.