Energie

Gezamenlijk energiecollectief

Via ICC Staphorst kunnen bedrijven besparen op hun elektriciteit- en gaskosten. Ook is voor grootverbruikers besparing op meterkosten en begeleiding bij realisatie en financiering van zonnepanelen mogelijk.

Besparen op elektriciteit en gas

Wanneer partijen gezamenlijk elektriciteit en gas inkopen besparen ze doorgaans circa 20-30% op het kale leveringstarief voor elektra en/of gas. Voor een onderneming met een jaarverbruik van 100.000 kWh en 20.000 m3 levert dit al snel zo’n € 2.300,- per jaar op.

ICC Staphorst is voor de collectieve inkoop van energie een partnerschap aangegaan met PM Energie. Door onafhankelijk bij meerdere leveranciers te tenderen, kan PM Energie een laagsteprijsgarantie bieden. Daarbij hebben ze de tijd en expertise om van dag tot dag de energiemarkt te volgen. Op basis van deze informatie adviseert PM Energie de energiewerkgroepen van inkoopcollectieven. Deze werkgroepen, gevormd door ondernemers in het collectief, nemen de uiteindelijke beslissing om wel of niet in te kopen.

Een bijkomend voordeel is dat PM Energie niet alleen voor ICC Staphorst, maar ook voor tal van andere ondernemersverenigingen de energieportefeuille beheert. Hierdoor is een nog groter volumevoordeel af te dwingen bij leveranciers.

Besparen op meterkosten (grootverbruikers*)

Grootverbruikers kunnen ook gebruik maken van de collectieve inkoop van meetdiensten. Hierbij worden lagere kosten en gratis online inzicht in het energieverbruik gerealiseerd.

 

Begeleiding bij realisatie en financiering zonnepanelen (grootverbruikers*)

PM Energie kan grootverbruikers ook begeleiden bij verduurzaming d.m.v. zonnepanelen; ze kunnen u van A tot Z ontzorgen bij het realiseren van uw zonnepaneleninstallatie en desgewenst kunnen zij ook de financiering voor u regelen. Van SDE-aanvraag tot realisatie van de installatie; van beheer&onderhoud tot verzekeringen. Doordat zij zelf geen panelen leveren c.q. installeren kunnen zij u onafhankelijk adviseren.

* Bedrijven met een grootverbruik aansluiting (>3x80ampère en/of >40m3/uur)

PM Energie

Contactgegevens
PM Energie BV

Jan Tinbergenstraat 182-184
7559 SP Hengelo

T 085 2100 578
F 085 2100 579
info@pmenergie.nl
pmenergie.nl

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.