5 juni 2020

Vitaliteitsvouchers, subsidie voor hernieuwde toekomstplannen

Voor bedrijven in de maakindustrie in Overijssel en Gelderland zijn Vitaliteitsvouchers beschikbaar. Dit betreft een subsidie voor kosten die een bedrijf moet maken voor de hernieuwde toekomstplannen. De regeling gaat 3 juni 2020 open en er zijn slechts 20 vouchers beschikbaar. Wees er dus snel bij!

De maakindustrie levert een belangrijke bijdrage aan de regionale economie in Overijssel en Gelderland. Helaas gaat coronacrisis ook niet aan de industrie in deze regio voorbij. Dit vraagt om noodzakelijke aanpassingen in kwesties over (markt)benadering, waardeketens, product, productieproces en organisatie. Daarvoor is expertise nodig die bij veel industriële bedrijven niet voldoende aanwezig is. De provincies Overijssel en Gelderland stellen daarom samen financiële steun beschikbaar voor 20 industriële bedrijven met een voucher ter waarde van maximaal € 20.000 per bedrijf. Bedrijven die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen een aanvraag indienen bij BOOST Smart Industry, een netwerkorganisatie in Overijssel en Gelderland.

De subsidie draagt bij aan de kosten die een bedrijf moet maken voor de hernieuwde toekomstplannen, nu de coronacrisis veel markten en businessmodellen heeft omgegooid. Het betreft kosten voor de inhuur van expert(s) op het terrein van onder meer financiën, strategie, bedrijfskunde, organisatie, procesverbetering, markt, etc.

Het gaat dus niet om kosten voor het inrichten van de werkvloer in de 1,5-meter-economie. Het gaat om structurele en strategische wijzigingen, om de toekomst tegemoet te treden met een gewijzigd businessmodel.

Meer informatie is te vinden op de website: https://boostsmartindustry.nl/nieuws/provincies-gelderland-en-overijssel-investeren-voor-behoud-industriele-vitaliteit-oost

U kunt op deze website een aanvraag indienen: https://oostnl.microsoftcrmportals.com. Let op, u dient eerst een account aan te maken.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.