9 oktober 2020

Versnellingsprogramma Innovate GO

Breng je innovatieve businesscase versneld naar de markt met Innovate GO: een programma voor ondernemers dat mogelijk wordt gemaakt door de Provincie Overijssel en Blinklane Consulting. In een hands-on programma werk je samen met je team aan het ontwikkelen en vermarkten van je businesscase. Hierbij krijg je de begeleiding, coaching en kennis die nodig is voor de eerste stappen richting de markt. Digitaal of fysiek. De volgende track start in oktober. Aanmelden kan via novelt.com/innovatego.

 

De ICC kreeg het verzoek het volgende bericht te delen met de leden van de ICC:

Novel-T en Provincie Overijssel lanceren het MKB accelerator programma Innovate GO. Gedurende 18 weken ga je samen met je team aan de slag met de ontwikkeling en het vermarkten van een gevalideerd idee voor een product of dienst. Hierbij krijg je de begeleiding, coaching en kennis die nodig is voor de eerste stappen richting de markt. Je doorloopt het programma met circa 10 teams van mkb-bedrijven uit de regio. Het programma bestaat onder andere uit individuele coaching, trainingen en groepssessies waarin je samenwerkt met mede-ondernemers, experts, studenten en startups. Het resultaat: een werkend product met een korte-termijn groeidoelstelling, een marketingplan en een breed netwerk van experts, mede-ondernemers en talent.

Planning
De eerste track is inmiddels in volle gang. In oktober start een nieuwe track. De doorlooptijd van het programma is 18 weken. Samen met je team werk je minimaal een dag in de week aan je innovatie. Hierbij krijg je de begeleiding, coaching en kennis die nodig is voor de eerste stappen richting de markt.

Waarom deelnemen aan Innovate GO

  • Je versnelt met de ontwikkeling en het vermarkten van je businesscase.
  • Het programma is doel- en actiegericht: je werkt in periodes van zes weken aan concrete doelstellingen en meetbare resultaten.
  • Je bouwt aan een sterk netwerk van mede-ondernemers, experts, studenten, startups, corporates, investeerders en vertegenwoordigers uit de regio.
  • Innovate GO biedt duurzame waarde voor je hele bedrijf: de geleerde methode kun je na afloop binnen je hele bedrijf voortzetten.
  • Aan het eind van het programma beschik je over een werkend product met een groeidoelstelling voor de volgende drie tot zes maanden en een marketingplan voor 18 maanden.

Programma
Het accelerator programma bestaat uit drie periodes van ieder zes weken: een Six Week Innovation Challenge (SWICH). In iedere SWICH werk je aan concrete marketing doelstellingen en meetbare (technische) resultaten. Aan het eind van iedere SWICH worden de resultaten gepresenteerd tijdens de pitchweek. Hier ontvang je feedback, evalueer je de voortgang en bepaal je de doelstelling voor de volgende SWICH. Dit is ook dit het ideale moment om te netwerken met mede-ondernemers en aanwezigen zoals corporates, investeerders en vertegenwoordigers uit de regio.

Kennissessies en workshops
Je start met een tweedaagse training in innovatie. Hiervoor kun je een formele certificering ontvangen. Gedurende het programma doorloop je verschillende workshops en kennissessies. De onderwerpen worden op basis van de behoefte van jou en je team ingevuld. Voorbeelden van mogelijke onderwerpen zijn Design Thinking, Value Proposition Design, Digitaal Prototypen, Opschalen, Marketing van Innovaties,
Partnerships, of Intellectueel Eigendom.

Coaching en begeleiding
Je team wordt gedurende de gehele track begeleid door een persoonlijke innovatie-coach, in totaal 72 uren aan 1-op-1 coaching per team. De coach helpt bij het oplossen van praktische problemen, deelt eigen kennis en ervaringen en helpt in het voorbereiden voor de pitchweek.

Selectiecriteria voor deelnemende bedrijven

  • Een goede omschrijving van een innovatief idee inclusief beschrijving van de beoogde klanten en het beoogde verdienmodel. Een financiële businesscase is niet nodig.
  • Je beschikt over een team van max. vijf mensen die minimaal één vaste dag per week, gedurende 18 weken beschikbaar zijn om te werken aan de innovatie. Novel-T biedt matching met getalenteerde studenten die het team kunnen versterken indien gewenst.
  • Het management/de directie is minimaal één dag per zes weken beschikbaar.
  • Je beschikt over een locatie waar je met team kunt samenwerken (virtueel en/of face to face)

Meer informatie en aanmelden
Maak je bedrijf wendbaar en toekomstbestendig door te blijven vernieuwen. Neem deel aan Innovate GO. Wil je meer informatie over de inhoud, planning en kosten van het programma? Meld je aan voor een informatiesessie of geef je interesse door via de website: novelt.com/innovatego

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.