14 juli 2020

Upgrade Jezelf: gratis opleidingen

Van Regio Zwolle kreeg de ICC een bericht over de verdere openstelling van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Als werkgever in Staphorst krijgt u de kans om op een gunstige wijze voor bijscholing of omscholing te kiezen. Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich vanaf begin juli 2020 gratis laten (bij)scholen. Te denken aan een cursus digitale vaardigheden of een omscholing tot leraar, verzorgende, logistiek medewerker of ICT-medewerker. Nieuw is dat individuele inwoners/medewerkers zich rechtstreeks kunnen aanmelden. Ook is de regeling voor werkgevers gunstiger gemaakt. Zo kunnen werkgevers voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag indienen, is de scholingstermijn verlengd en is het opleidingsniveau niet meer begrenst.

Zitten uw werknemers noodgedwongen thuis? Of is het rustig op het werk? Blijf dan niet stilstaan, maar geef uw mensen nu de kans om bij te leren. Nieuwe kennis en nieuwe vaardigheden zorgen ervoor dat uw bedrijf straks weer up-to-date is en door kan groeien. Gratis (bij)scholing van werknemers kan daarbij helpen.

Regio Zwolle berichtte de ICC over de verdere openstelling van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Het Ontwikkelfonds Regio Zwolle ging halverwege 2019 van start met de ambitie ‘We maken van Regio Zwolle dé regio waar bedrijven en mensen blijven groeien!’. Het fonds maakt deel uit van de Human Capital Agenda. De Human Capital Agenda is een initiatief van negentien regiogemeenten in de netwerksamenwerking Regio Zwolle en vier provincies. Zij werken nauw samen met werkgeversorganisaties, vakbonden, onderwijs en het UWV Werkbedrijf.

Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich vanaf begin juli gratis laten (bij-)scholen. Dit initiatief is ontstaan vanuit de campagne Upgrade Jezelf, onderdeel van Regio Zwolle. Ook de gemeente Staphorst doet mee aan dit initiatief tezamen met negentien andere regiogemeenten (van de 22) en de vier provincies. Als werkgever in Staphorst krijgt u de kans om op een gunstige wijze voor bijscholing of omscholing te kiezen. Zeker gezien de huidige coronacrisis hoopt men dat met deze mogelijkheid veel mensen blijvend aan het werk kunnen. 

Voor de coronacrisis was de scholingsmogelijkheid voor medewerkers vanuit deze campagne al beschikbaar via (potentiële) werkgevers. Nieuw is dat individuele inwoners/medewerkers zich rechtstreeks kunnen aanmelden. Ook is de regeling voor werkgevers gunstiger gemaakt. Zo kunnen werkgevers voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag indienen, is de scholingstermijn verlengd en is het opleidingsniveau niet meer begrenst. De aanvragen gaan zowel voor inwoners als werkgevers via het zogeheten Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

 
Opleidingen
Wie belangstelling heeft voor om- her- of bijscholing heeft mogelijkheden voor cursussen, trainingen en opleidingen die aansluiten bij de behoeften van de huidige arbeidsmarkt en werkgevers. Te denken aan een cursus digitale vaardigheden of een omscholing tot leraar, verzorgende, logistiek medewerker of ICT-medewerker.

 Aanvragen en voorwaarden
De kosten van (bij-)scholing worden betaald uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Aan de financiering van cursussen, trainingen en opleidingen door het Ontwikkelfonds Regio Zwolle zijn voorwaarden verbonden: de aanvrager woont in een van de negentien regiogemeenten van Regio Zwolle  en heeft voorafgaand een gesprek met een loopbaancoach van Leren en Werken. De opleiding wordt aangeboden door een erkende opleider en de aanvraag bedraagt maximaal € 5.000,- en wordt voor de start van de scholing ingediend, zie ook  www.upgradejezelfregiozwolle.nl.

Meer informatie

Wie vragen heeft, kan terecht bij Moniek Bom, m.bom@zwolle.nl, 06 1046 2095 en Nickie de Vries, n.de.vries@zwolle.nl, 06 1122 5259 van Upgrade Jezelf (Human Capital Agenda).

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.