27 mei 2020

Update steun corona 27-5

Het kabinet verlengt per 1 juni 2020 veel regelingen voor ondernemers in het ‘Noodpakket 2.0’. Daarnaast zijn er diverse gemeentelijke en regionale steunmaatregelen beschikbaar.

De belangrijkste wijzigingen uit het landelijke Noodpakket 2.0.:

  • Nieuwe regeling: Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB
  • Verlenging en aanpassing regeling tegemoetkoming loonkosten (NOW)
  • Verlenging overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 2)
  • Verlenging belastingmaatregelen tot 1 september 2020
  • Doorlopen coronakredietverlening- en garanties aan ondernemers (BMKB, GO, KKC, COL)

Ook de gemeente Staphorst heeft diverse maatregelen bijgewerkt. Houd ook de regionale steunmaatregelen in de gaten. Zo is de Regio Zwolle Brigade opgericht om ondernemers te helpen door de crisis te komen en te steunen. Op de website van Marketing Oost vindt u een overzicht van de landelijke en regionale maatregelen voor de vrijetijdseconomie. Alle maatregelen die in de regionale noodverordening zijn opgenomen voor recreatie en toerisme staan op de website van de Veiligheidsregio IJsselland. Ook is informatienummer 088 – 119 77 77 voor recreatieondernemers en recreanten op kantooruren bereikbaar.

 

Meer informatie

Klik hier voor de website van gemeente Staphorst. Daar vindt u alle lokale, regionale en landelijke ondersteuning voor ondernemers in de gemeente Staphorst bij elkaar. En daarna links naar meer informatie. Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.