12 november 2019

Update PM Energie

ICC Staphorst biedt haar leden via PM Energie (website) de mogelijkheid om op een makkelijke manier langdurig geld te besparen op energiekosten. Dit is een samenwerking met een tiental andere ondernemersverenigingen. De inkoopstrategie wordt bepaald door de werkgroep Energie: enkele collega ondernemers die zelf ook zijn aangesloten bij het collectief. Zo kunt u vertrouwen op een weloverwogen inkoopstrategie, zonder dat u of uw inkoper daar tijd aan hoeft te spenderen.

Maar hoe zijn de resultaten tot nu toe?

Marktontwikkelingen
Sinds maart 2016 heeft de energiemarkt een forse stijging doorgemaakt. Deze stijging is begin dit jaar geëindigd en we hebben de laatste maanden de daling flink te pakken. De energieprijzen zijn echter niet uw enige kostencomponent: de belastingen en netwerkkosten zijn sterk van invloed op uw jaarlijkse energiekosten. Afhankelijk van uw type aansluiting zijn deze kosten afgelopen jaar iets gestegen of gedaald.

De resultaten
De werkgroep houdt wekelijks de energiemarkt in de gaten. Op basis van de ontwikkelingen in bijvoorbeeld China (veel impact op kolenmarkt), Verenigde Staten (veel impact op olie en LNG) en Europees CO2 beleid bepalen zij de momenten waarop de prijs wordt vastgezet. Helaas ontbreekt bij deze werkgroep ook de glazen bol… Maar achteraf gezien zijn de huidige tarieven op een erg gunstig niveau vastgezet!

Voorbeeld van de besparing
Als u nu een elektriciteitscontract zou moeten sluiten voor komend jaar, dan krijgt u individueel (in een gunstig geval) een tarief aangeboden dat maar liefst 35% hoger ligt dan de tarieven die de deelnemers van ons collectief komend jaar gaan betalen! Dit komt voor de gemiddelde deelnemer neer op €1.734. Dit heeft enerzijds natuurlijk te maken met de goede onderhandelingspositie door het gezamenlijke volume, maar ook het goed gekozen moment om de contracten voor komend jaar alvast af te sluiten.

Zo ziet u dat het loont dat u de energiemarkt nauwlettend (door anderen laat) volgen en dat u niet wacht tot uw huidige contracten bijna aflopen.

Zonnepanelen voor grootverbruikers, we helpen u graag op weg!
Momenteel kan er weer subsidie worden aangevraagd voor zonnepanelen voor grootverbruikaansluitingen (>3x80ampère). De maximale subsidie daalde tot nu toe elke subsidieronde. De subsidie zal komend jaar anders worden ingericht, maar de details hiervan zijn nog niet bekend.

Er is momenteel onzekerheid over de netcapaciteit. Netbeheerders geven vaak aan dat er niet teruggeleverd kan worden aan het net. Maar dat wil niet zeggen dat u geen zonnepanelen mag installeren!

PM Energie helpt u graag om een eerste stap te zetten naar uw eigen duurzame opwek! Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak om samen de mogelijkheden in kaart te brengen.

Geïnteresseerd? Laat u vrijblijvend informeren over de werkwijze en de mogelijkheden voor uw bedrijf!

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.