13 oktober 2021

Uitnodiging: Van afval tot grondstof

Doe je iets met ‘circulair’ of wil je daar als ondernemer iets mee doen? Ontdek de vele mogelijkheden op één van de inspiratieavonden. Op 2 november 2021 van 19.00 tot 21.00 uur vertelt de projectcoördinator van WaardeRing meer over het ontwikkelen van een circulaire economie. U, als ondernemer in de gemeente Staphorst, bent van harte uitgenodigd voor deze avond “Van Afval tot Grondstof”. De avond zal plaatsvinden in kringloopwinkel Noggus & Noggus te Staphorst.

In een circulaire economie zijn restmaterialen van het ene bedrijf de grondstof voor een ander. Van afgedankte pallets tot plastic wegwerpverpakkingen; restmaterialen zijn goed her te gebruiken. Dit voorkomt waardevermindering van materialen en voorziet de regio van lokale grondstoffen.

WaardeRing is een circulair ambachtsnetwerk in de regio Zwolle dat zich onder andere richt op de inzet van restmaterialen. In 2019 won het initiatief de prijsvraag van Rijkswaterstaat op het gebied van circulaire ambachtscentra en de afgelopen twee jaar is het netwerk gegroeid tot een actieve en inspirerende groep “afval”verwerkers.

Zo wordt kaarsenvet door cliënten van Philadelphia omgesmolten tot nieuwe kaarsen en maakte Binthout i.s.m. Blossom Architecture en Thorbecke Praktijkonderwijs plafondpanelen van oude bedlatten.

Het circulaire denken is een grote uitdaging en WaardeRing deelt graag haar ervaring en inzicht op dit gebied.

Op 2 november aanstaande van 19.00 tot 21.00 uur vertelt de projectcoördinator van WaardeRing meer over het ontwikkelen van een circulaire economie. U bent van harte uitgenodigd voor deze avond “Van Afval tot Grondstof”. De avond zal plaatsvinden in kringloopwinkel Noggus & Noggus te Staphorst. Hier krijgt u een uniek kijkje in het magazijn met herbruikbare materialen. WaardeRing zal op 2 november naast een inleiding op het onderwerp en een praktijkverhaal van een ondernemer uit de regio ook vooral inzetten op een gesprek met ondernemers, op zoek naar meer verbinding.

Wilt u zich ook graag inzetten voor meer circulariteit binnen uw bedrijf? En lijkt het u leuk hierover te sparren met mede-ondernemers bij u uit de regio? Meld u dan aan. Mail uw (bedrijfs)naam, telefoonnummer en namen van de deelnemers naar vera.santing@burorondom.nl. Meer informatie volgt daarna via de mail.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.