25 november 2020

Studenten Regiocampus helpen ondernemers

Loop jij als ondernemer rond met een vraag, idee of probleem en kun je wel wat hulp gebruiken? Regiocampus kan je mogelijk helpen! Zij kunnen een scala van studenten inzetten om jouw vraag op te lossen of te ondersteunen bij jouw idee. Het gaat om studenten in het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO.

 

De Regiocampus is een coöperatie waarin scholen en zorginstellingen hun krachten bundelen. Zij werken samen met andere organisaties, zoals gemeentes en banken.

De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

In de Regiocampus wordt op verschillende manieren samengewerkt. Eén van de manieren is het Ondernemerspunt.


Het Ondernemerspunt

Het Ondernemerspunt is dé plek waar bedrijven/instellingen, binnen en buiten de Regiocampus, nieuwe ideeën, opdrachten, onderzoeken en stages in kunnen brengen en in contact kunnen komen met partners van de Regiocampus. Er wordt multidisciplinair en multi level samengewerkt met partners, professionals, studenten en ondernemers. Het Ondernemerspunt is het startpunt voor alle nieuwe ideeën.

Ben jij een ondernemer die?

  • Al een tijdje rondloopt met een onopgeloste vraag?
  • Een oplossing zoekt voor een probleem?
  • Een nieuw idee wil lanceren?
  • Een frisse & nieuwe blik in het bedrijf prettig vindt?
  • Het belangrijk vindt om talent in de regio te behouden?
  • Wil bijdragen aan een vitaal, woon-, werk- en vestigingsklimaat?

Ja? Dan kan het Ondernemerspunt van de Regiocampus wat voor jou betekenen!

Wat kan het Ondernemerspunt bieden?

  • Een verfrissende denk- en werkwijze
  • Een scala van studenten (WO-HBO-MBO-VO) die de Regiocampus kan inzetten bij het oplossen van jouw vraag, ondersteuning of idee.
  • De Regiocampus zorgt voor een koppeling met de juiste leerling of studenten
  • Een (werk)plek en begeleiding van de student.

Op de website van de Regiocampus (www.regiocampus.nl) tref je meer informatie. De Regiocampus heeft afgelopen jaar 695 studenten begeleid die hebben gewerkt aan diverse opdrachten.

Met name voor het Ondernemerspunt heeft Corona ervoor gezorgd dat er minder opdrachten voor ondernemers worden uitgevoerd, velen hebben andere prioriteiten in deze periode. Heel begrijpelijk, maar studenten kunnen ondernemers juist in deze tijd ook een mooie ondersteuning bieden. Zo heeft Roodbergen en Dolfsma Light-Design in samenwerking met het Regiocampus Ondernemerspunt de studenten communicatie van Hogeschool Windesheim – COMNOW – de opdracht gegeven om o.a. een social media plan en de webshop te updaten.

Veel organisaties staan hier niet bij stil, maar stagiaires kunnen resultaten opleveren welke ondernemers misschien nog nooit hadden gezien. De studenten/stagiaires leveren een nieuwe en frisse kijk op een bestaande diensten en producten. Stagiaires zijn tenslotte studenten, en zij worden geschoold op basis van de nieuwste theorieën en leermodules. Ondernemers zijn vaak geneigd om eenzijdig naar haar eigen product of dienst te kijken. Een stagiair beschikt over een flinke dosis prille nieuwe kennis, welke ondernemers zeker aan het denken kan zetten.” zegt Alie Roodbergen.

 

Sparren over een mogelijke opdracht? Stuur een e-mail naar ondernemerspunt@regiocampus.nl! Het Ondernemerspunt neemt contact met je op.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.