17 juni 2019

ICC bezoekt Bergschenhoek Luchtcomfort

Bergschenhoek Staphorst is onderdeel van de R-vent groep en gespecialiseerd in de fabricage van buizen en hulpstukken welke gebruikt worden in de luchtbehandelingstechniek. De R-vent groep heeft 16.000 producten op voorraad, leveren binnen 24 uur vanuit vijf vestigingen in de Benelux.

Bezoek ondernemers
De Industriële Contact Club Staphorst heeft afgelopen donderdag 23 mei 2019 met haar leden een bezoek gebracht aan ­Bergschenhoek Luchtcomfort in Staphorst gebracht. Bijna 50 leden maakte van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in een zeer efficiënte productieomgeving. De meeste producten worden semi-automatisch vervaardigd waarbij menselijk vakwerk onontbeerlijk is. De 50 gedreven medewerkers vertelden graag over hun vak en lieten tot in detail hun resultaten zien.

Het bezoek aan de firma komt tijdens het jubileumjaar van het bedrijf, ze bestaat dit jaar 100 jaar en gebruiken ter ere daarvan een tijdelijke pay off ‘celebrate life’. ‘We bestaan al sinds 1919, zijn sinds 1985 lid van de I.C.C. Staphorst en ontvangen vandaag onze mede-leden. Goed om te laten zien wat er hier achter de schermen gebeurd!’ vertelt Henk Mulder, vestigingsleider / Manager Productie Bergschenhoek.

Lean and mean
Met name op het gebied van aansturing verloopt het proces uiterst efficiënt. Planningen en prestaties zijn inzichtelijk d.m.v. het procesbesturingssysteem met gebruikmakend van een barcodesysteem. Nergens in het bedrijf staat iets onbedoeld en alles is geregistreerd. Een lean and mean organisatie, dat betekent elke taak precies samengesteld is om perfect uit te voeren en dat doelgericht te doen. Dat zij begrepen hebben hoe dat in te richten is aan alles te zien. Bijvoorbeeld in het 2400 m2 magazijn dat overzichtelijk ingericht is.

 

R-vent Groep
R-vent is totaalleverancier voor luchtventilatie en behandeling. De productiefaciliteiten in Staphorst betrekken 4000 m2 productieruimte en daarnaast nog een productie- en handelsmagazijn. Er worden veel prefab leveringen gedaan. De hele groep betreft zeven bedrijven en leveren artikelen in luchtcomfort maar ook aanverwante producten die om eenzelfde soort productietechniek vragen zoals duikers, tunnels, ecoducten, water(vloeistof)tanks, aardappelventilatiekanalen en bijvoorbeeld waterhuishoudingssystemen of rioolzuiveringen. Met hun afdeling R&D blijven ze voorop lopen in de markt met nieuwe producten, bijvoorbeeld met de Climate Recovery die prijzen won in 2016 (winnaar IEX) en 2017 (product van het jaar). Dit nieuwe kanalensysteem bespaart op ruimte en montagetijd.

Meer informatie op www.luchtcomfort.nl en www.r-vent.com.

Na afloop van het bezoek aan Bergschenhoek vertrokken de bezoekers naar Hotel Van der Valk Zwolle voor een heerlijk buffet. Tussen de gangen door werden er een aantal nieuwe leden voorgesteld: Stiso Isolatiewerken, Hentra Auto’s en Engel-Lastec. Allen van harte welkom bij de club! Na afloop van het buffet konden de bezoekers meteen al kennismaken met de werkzaamheden van een van de nieuwe leden, namelijk van Stiso Isolatiewerken. Bij Hotel Van der Valk heeft directeur Albert Hulst en medewerkers op vakkundige wijze  diverse punten thermische isolatie toegepast en de aanwezigen mochten met eigen ogen zien wat dit betekent voor leidingen en apparatuur.

Een waardevolle middag en avond!

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.