23 september 2020

Stageplaatsen gezocht (Havisten van de PZ)

Pieter Zandt scholengemeenschap (PZ) is op zoek naar bedrijven die een stageplek aan havo-leerlingen kunnen bieden voor een reeks vrijdagen in de maanden februari t/m juni. Zo’n 140 enthousiaste denkers en doeners van de havo-afdeling van de PZ gaan vanaf februari 2021 wekelijks op een vaste dag stagelopen. Het opleiden van jong gemotiveerd talent binnen het basisonderwijs is heel belangrijk en levert veel voordeel op voor bedrijven. Vanaf nu kunt u zich als bedrijf opgeven voor het aanbieden van een stageplaats. Als aanbieder van een stageplaats heeft u een ideale kans om slimme, breed georiënteerde jongeren te leren kennen.

De PZ vroeg ons het volgende bericht onder de leden van de ICC te verspreiden:

 

Wat zijn Havisten voor stagiairs?

Havisten zijn doeners met een brede interesse en een bovengemiddelde intelligentie en motivatie. Van onze leerlingen verwachten we dat ze nieuwsgierig zijn naar hoe dingen werken en dat ze graag initiatief nemen. Ze begrijpen uw uitleg en kunnen deze direct toepassen in de praktijk.

 

Wat zoeken onze leerlingen?

Op de havo volgen leerlingen een gekozen profiel naar gelang hun interesse en motivatie. Voor het profiel Cultuur & Maatschappij zou stage lopen bij een basisschool een mogelijkheid kunnen zijn. Economie & Maatschappij-leerlingen kiezen liever voor een plek in een bedrijf, bij de overheid of in een instelling, bijvoorbeeld binnen het management of HRM. Een leerling binnen het profiel Natuur & Gezondheid kan zich onder andere verdiepen in de zorg (verzorgingshuizen, verpleging). Voor Natuur & Techniek-leerlingen zijn technische functies binnen bedrijven interessant, bijvoorbeeld in de ICT of de bouwtechniek.

 

Wat vragen we van u?

U biedt een stageplek voor een reeks vrijdagen in de maanden februari t/m juni. Een begeleider binnen uw organisatie heeft de verantwoordelijkheid om leerlingen gedurende de stage diverse werkzaamheden te laten uitvoeren met perspectief op hbo-niveau. U kunt stagebegeleiding bieden die aansluit bij het werk- en denkniveau van de leerling.

 

Data

De leerlingen gaan de tweede helft van het cursusjaar 2020 – 2021 wekelijks op stage. De eerste stagedag zal vrijdag 5 februari 2021 zijn en vervolgens elke vrijdag behalve tijdens de schoolvakanties. De laatste stagedag zal op vrijdag 25 juni plaatsvinden. Vanuit school zal de stage worden begeleid door een vaste stagebegeleider. Deze docent komt minimaal twee keer op bezoek gedurende de stageperiode. Beoordeling van de stage zal in samenwerking met de praktijkbegeleider plaatsvinden.

De volgende data komen te vervallen:

  • Vrijdag 26 februari (voorjaarsvakantie)
  • Vrijdag 2 april (Goede Vrijdag)
  • Vrijdag 16 april (werkweek)
  • Vrijdag 7 mei (meivakantie)
  • Vrijdag 14 mei (dag na Hemelvaartdag)

Wat levert het u op?

U heeft een stagiair die snel leert en gemotiveerd is. U leert breed georiënteerde jongeren kennen en ontdekt wat ze in hun mars hebben. Het opleiden van goede vakmensen, beroepsbeoefenaars die het vak beheersen, is heel aantrekkelijk. Jonge mensen hebben vaak een frisse kijk op zaken en brengen actuele kennis en nieuwe inzichten met zich mee. Een leerling kan een belangrijke opdracht voor u doen waar u zelf geen tijd voor heeft. Daarnaast wisselen de leerlingen ervaringen met elkaar uit. Hierdoor kunt u uw aantrekkingskracht als werkgever vergroten. U zorgt ervoor dat enthousiaste, talentvolle jongeren behouden blijven voor het onderwijs en de regio. Daarnaast geeft u hun de kans om een unieke ervaring op te doen. Havo is geen eindonderwijs en gezien hun kwaliteiten, moeten havisten zeker verder leren.

Maar ziet u in uw stagiair een toekomstige werknemer? Moedig hem/haar dan vooral aan om na de hbo-opleiding te komen solliciteren of biedt, binnen uw bedrijf of organisatie, een opleidingstraject aan op hbo-niveau.

Video met meer informatie

Klik hier om de video te bekijken met meer informatie.

Aanmelden

Heeft u ruimte voor een stagiair of heeft u vragen waarover u door zou willen praten, neem dan contact op met Marius van der Stege of Arjan Woord via het telefoonnummer van de Pieter Zandt scholengemeenschap, 038-8700800 of via e-mail bpv@pieterzandt.nl.

 

Wij komen graag bij u langs! Op www.pieterzandt.nl/bpv kunt u meer informatie vinden. Ook treft u daar een stage-aanmeldformulier aan om uw mogelijke stageplaatsen kenbaar te maken.

Direct uw stageplek aanmelden? Klik dan hier.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.