9 september 2021

Oproep Staphorst in beweging

De werkgroep Duurzame Infrastructuur van Sportakkoord Staphorst is op zoek naar ondernemers uit Staphorst die mee willen werken aan de realisatie van een fietsenstalling en bankjes langs wandelroutes. Het bestuur van de ICC kreeg het verzoek het volgende bericht te verspreiden.

Staphorst in beweging
Gemeente Staphorst vindt het belangrijk dat alle inwoners in en nabij de eigen woonomgeving voldoende en veilig kunnen bewegen en sporten. Samen werken aan een samenleving waar bewegen en sport bijdraagt aan een beter, actiever en gezonder leven.

We gaan daarbij voor:
– inclusief bewegen en sporten;
– duurzame infrastructuur;
– vitale aanbieders;
– positieve cultuur;
– van jongs af aan vaardig in bewegen;
– bijzondere prestaties inspireren.

Lokaal beweeg- en sportakkoord
Het lokale beweeg- en sportakkoord heeft als doel dat iedereen een leven lang als supporter, vrijwilliger en sporter met plezier en in alle veiligheid kan genieten van beweeg- en sportactiviteiten. De Regiegroep Staphorst in Beweging spant zich in om aanvragen uit de gemeente te inventariseren en daarbij de mogelijkheden te onderzoeken voor realisatie. Het doel is om zoveel mogelijk aanvragen te kunnen realiseren. De middelen hiervoor zijn echter beperkt.”

Aanvragen
Op dit moment zijn er twee lopende aanvragen. We bieden u graag de mogelijkheid hier uw bijdrage aan te leveren. Want wat in Staphorst kan, houden we graag in Staphorst. Dit kan op verschillende manieren (productie, levering, financieel etc.). We gaan hier graag het gesprek over aan om te kijken wat bij u past.

Fietsenstalling De Broene Eugte
Bij het zwembad wordt een fietsenstalling gerealiseerd. Deze fietsenstalling kan worden gebruikt door de bezoekers van het zwembad, de tennisbanen en het buitenterrein, maar ook door de recreatieve fietser. In deze fietsenstalling worden ook oplaadpunten gerealiseerd voor het opladen van elektrische fietsen.

Bankjes
Verder is er op dit moment een aanvraag voor plaatsing van een bankje langs een wandelroute. De verwachting is dat we nog meer aanvragen voor bankjes zullen gaan krijgen.

We spreken de wens uit met zijn allen vanuit de gemeente voorzieningen te kunnen realiseren in de gemeente. Daarbij hopen we dan ook op positieve reacties en meedenkende ondernemers!

Graag horen we van u!

Deelakkoord Duurzame Infrastructuur

Henk Veld
Annelies Troost (06-20403740 of anneliescompagner@gmail.com)”

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.