9 november 2019

Ondersteuning voor ondernemers die kiezen voor groen en duurzaam

Subsidies; voor het mkb heeft dit onderwerp niet meteen de focus. Toch liggen er voldoende kansen waar het consortium ET+ mee kan helpen. Vanaf 29 oktober tot en met 14 november is bijvoorbeeld de inschrijving voor de najaarsronde Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) geopend. Vanaf 1 januari 2020 wordt deze subsidie verder verbreed en gaat zich behalve op energie opwekking ook richten op CO2-reductie.

Wat houdt dat in een SDE+ subsidie?

De SDE+ vergoedt het verschil in de productiekosten tussen groene en grijze stroom voor hernieuwbare energietechnieken:

  • Zon: Zonnewarmte, zonnestroom,
  • Biomassa: Vergisting, verbranding, vergassing
  • Geothermie: Aardwarmte vanaf 500 m diepte
  • Water: Osmose, golfenergie, waterkracht en vrije stromingsenergie
  • Wind: Windenergie op zee, windparken op land

Het consortium ET+ kan u begeleiden naar een succesvolle aanvraag voor een SDE subsidie.

 

Gemakkelijk verduurzamen

De meeste ondernemers vinden verduurzamen en energie besparen best een goede zaak. Toch is het in de praktijk van alle dag lastig om er goed mee aan de slag te gaan. Begrijpelijk want het houdt je van je werk en er bestaat een wirwar aan regels, subsidies en energiemaatregelen. Hoe kun je je bedrijf slim verduurzamen zonder al te veel gedoe? En hoe zorg je ervoor dat het niet alleen geld kost maar ook rendement oplevert? Met dit vraagstuk helpt ET+ u graag, daar wordt het een stuk makkelijker van.

Over ET+ :Energie besparen zonder zorgen

ET+ helpt u uw energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en uw duurzame uitstraling te versterken. Ook zorgen wij ervoor dat u op tijd voldoet aan wettelijke eisen zoals de energiebesparingsplicht en de informatieplicht. Dat doen wij met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen plus de subsidiëring en de monitoring daarvan. ET+ helpt u met één aanspreekpunt en coördinator die u door alle stappen loodst. Daarmee bespaart u tijd en energiekosten. ET+ is een lokaal consortium van bedrijven dat regionaal opereert. Meer informatie: www.et-plus.nl

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.