11 januari 2019

Nieuwjaarsreceptie 8 januari 2019

We mogen best wat trotser zijn!
Ondernemers starten 2019 in Het Vergulde Ros

De gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Industriële Contact Club Staphorst en Sport & Business Staphorst: inmiddels dé traditie om op het nieuwe jaar te proosten. De nieuwjaarsreceptie, dit jaar op 8 januari bij Eetcafé Het Vergulde Ros, werd goed bezocht. Bijna 100 mensen zijn naar Halfweg getogen om met elkaar het nieuwe jaar te starten.

Sport & Business Staphorst voorzitter Bert Kuijers liet over het voorbije jaar de revue passeren, stond stil bij de ons ontvallen bekenden en bijzondere prestaties. Maar keek ook vooral uit naar het nieuwe jaar wat voor ons ligt. In zijn toespraak gaf Bert aan dat er veel goeds gebeurd is in 2018. De Regio Zwolle dag werd georganiseerd in Staphorst, maar ook aandacht op onze gemeente door de succesvolle open bedrijvendag of een sportief evenement als de obstaclerun. Bert hoopt dat organisaties van dit soort activiteiten met financiële steun van sponsoren doorgaan in 2019. Verder heeft Staphorst een werkloosheidspercentage van 1,1% in 2018, een uniek laag percentage met een flinke daling t.o.v. 2017 toen het nog 3,5% was. De economie draait in onze gemeente op volle toeren en de Staphorster ondernemers hebben hier een groot aandeel in. En daar loopt men niet mee ‘te koop’ want dat zit niet echt in de aard van de Staphorster. Maar dat zou best iets meer mogen. Trots mogen we zijn op ondernemend Staphorst!

Gastspreker Roy Post van Invented bracht enthousiast de aanwezigen inzichten bij op het gebied van time management. Het begint altijd met de ambitie van de ondernemer, gevolgd door focus. Maar om die ambitie te realiseren is een strategie nodig. Niet alleen voor de ondernemer maar ook voor zijn / haar medewerkers. En in dat proces komen impulsen van buitenaf… maar er is een manier van werken dat je je kan aanleren zodat je gefocust blijft. Met handige tips en werkwijzen nam Post de ondernemers mee in een mini workshop.

De nieuwjaarsreceptie werd afgesloten met een informeel samenzijn waar de diverse aanwezigen nieuwe plannen deelden en inspiratie opdeden voor de komende tijd. Kortom: de avond gaf weer voldoende handvaten en overdenkingen voor een innovatief nieuw ondernemersjaar.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.