24 maart 2022

MKB-voucher digitalisering: ook in 2022!

Provincie Overijssel wil mkb-ondernemers, culturele en maatschappelijke instellingen stimuleren om structureel met digitalisering aan de slag te gaan. Daarom wordt de mkb-voucher digitalisering opengesteld, dit jaar van 9 tot en met 13 mei 2022. Dus: wil je werk maken van digitalisering en heb je een plan? Dan kan je tot maximaal 10.000 euro subsidie ontvangen.

Met de subsidieregeling wil de provincie bijdragen aan een krachtig midden- en kleinbedrijf. Binnen Overijssel zijn veel gesprekken gevoerd met bedrijven, experts en externe partners. De Provincie merkt dat veel mkb’ers en instellingen kansen met betrekking tot digitale transformatie onbenut laten. Met de mkb-voucher digitalisering wil Provincie hierin verandering brengen. Met de voucher kun je versneld aan de slag met digitalisering en digitale veiligheid.

 

Subsidie voor digitaliseringsplan en uitvoering

De mkb-voucher digitalisering is een subsidieregeling. Deze bestaat uit twee delen. Ten eerste kunnen ondernemers een subsidie van 500 euro ontvangen voor het maken van een digitaliseringsplan. Voor het uitvoeren van de activiteiten die in het digitaliseringsplan zijn genomen geldt dat ten hoogste 40% van de kosten van de digitaliseringsactiviteiten wordt vergoed, met een maximum bijdrage van 10.000 euro.

Activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld:

  • het verder automatiseren van productieprocessen
  • het koppelen van uw kassasysteem aan de voorraad
  • het inrichten van hard- en software die de digitale veiligheid vergroten
  • het interactief maken van online theatershows

 

Ondersteuning en advies

Om gebruik te kunnen maken van de mkb-voucher, heb je een digitaliseringsplan nodig. Kennispartners als Novel-T, Kennispoort Regio Zwolle, MKB Deventer en het Smart Industry platform BOOST bieden ondernemers (vaak kosteloos) advies en ondersteuning bij innovaties.
Of maak gebruik van een van digitale werkplaatsen (Zwolle en Twente), waar je gekoppeld wordt aan slimme studenten. Uiteraard kan je ook een extern adviesbureau inschakelen of aankloppen bij jouw brancheorganisatie.

 

Leestip: In het digitale inspiratiemagazine van provincie Overijssel delen ondernemers en partners hun ervaringen, tips en wordt meer verteld over de regeling.

 

Grote belangstelling

Het indienen van een aanvraag en digitaliseringsplan betekent niet dat je verzekerd bent van subsidie. De mkb-voucher was voorgaande jaren erg populair, waardoor niet alle ondernemers gebruik konden maken van de regeling. De Provincie rekent dit jaar opnieuw op grote belangstelling. De Provincie vindt het belangrijk dat iedere ondernemer gelijke kansen heeft. Daarom zal, zodra het aantal aanvragen het beschikbare budget overstijgt, via de notaris een loting plaatsvinden.

Aanvragen vanaf 9 mei

De regeling is inmiddels gepubliceerd en staat op de website van provincie Overijssel. Je kunt subsidie aanvragen vanaf 9 mei. De regeling sluit op 13 mei om 17.00 uur. Bij het aanvraagformulier lever je ook het digitaliseringsplan aan als bijlage.

 

Wil je meer weten over de mkb-voucher digitalisering? Ga dan naar: https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/regionale-economie/mkb-voucher-digitalisering/

 

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.