7 april 2022

Masterclass waterstof en verduurzaming bedrijventerreinen

De tafel Energie van Regio Zwolle organiseert voor dinsdag 19 april 2022 van 15:30 tot 17:00 uur een online masterclass over waterstof en verduurzaming bedrijventerreinen. Schrijf je snel in!

 

Energie… iedereen heeft ermee te maken en de ontwikkelingen in de energietransitie gaan snel. De serie masterclasses – georganiseerd vanuit de tafel Energie van Regio Zwolle – staat voor kennisdelen, verbinden en het goede gesprek over alles wat te maken heeft met energie. Voorlopers en veelbelovende initiatieven krijgen het podium. Aan deze tweede masterclass – over waterstof en verduurzaming op bedrijventerreinen – werken ervaren deskundigen van Gasunie, Windesheim en het succesvolle Energie Collectief Utrechtse Bedrijven mee.

Dinsdag 19 april is het zo ver: de digitale masterclass over het thema waterstof en verduurzaming van bedrijventerreinen. Deelnemers krijgen alle ruimte om vragen te stellen en te leren van pioniers. Ondernemers, onderwijs en overheid: iedereen is welkom, dus deel deze uitnodiging vooral binnen uw netwerk of met uw collega’s.

Erica van Lente, voorzitter van de tafel Energie: “In de energietransitie
hebben we een schat aan mooie initiatieven. Initiatieven die een versnelling kunnen betekenen, als er meer bekendheid ontstaat en het op grotere schaal toegepast kan worden. We willen niet het wiel opnieuw uitvinden, maar op een laagdrempelige wijze delen, leren en verbinden. Sluit u aan?”

 

Waterstof

Het thema waterstof is populair. Nieuwe initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Toch heerst er ook onduidelijkheid over de mogelijkheden van waterstof. Waar liggen de kansen voor Regio Zwolle? We moeten waterstof zien als onderdeel van een integraal, decentraal en autonoom energiesysteem. Jeike Wallinga, lector energietransitie bij Windesheim neemt ons allereerst mee in de wondere wereld van waterstof. Vervolgens vertelt René Schutte, business developer waterstof bij Gasunie, ons alles over de feiten, fabels en kansen van waterstof in Regio Zwolle. Kansen die we kunnen pakken door als bedrijfsleven, overheid en onderwijs gezámenlijk tot schaalvergroting te komen.

Verduurzaming bedrijventerreinen

Wat is in de praktijk de plek van waterstof in een integraal, decentraal, autonoom energiesysteem? Hoe krijg je alle spelers aan boord en waar lopen ondernemers tegenaan? Het Energie Collectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) heeft dit proces succesvol doorlopen. ECUB richt zich op gebouwgebonden verduurzaming, werkt aan duurzame energiesystemen op bedrijventerreinen en richt zich op verduurzaming in de mobiliteit. Waterstof is hier een onderdeel van, wat heeft geleid tot de oprichting van een convenant waterstof in mobiliteit. In het tweede deel van de masterclass deelt de Drent Bert Strijker, manager ECUB, alle praktische kennis en kunde die nodig is om bedrijventerreinen succesvol te verduurzamen.

Het belooft een inspirerende middag te worden, dus meld u snel aan via deze link!
Na aanmelden ontvangt u een agenda-uitnodiging met de Zoom-link.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.