11 februari 2018

Kies voor je toekomst, kies voor een bedrijf in Staphorst!

ICC Staphorst heeft 7 februari jongstleden bijgedragen aan een kennismakingsmiddag voor ruim 50 studenten van de Pieter Zandt Scholengemeenschap en een groep van 20 vluchtelingen.

Het doel was om toekomstige medewerkers enthousiast te maken voor een technische loopbaan, een beeld te geven van de prachtige bedrijven die we in Staphorst hebben en wat voor werkzaamheden daar worden gedaan.. De organisatie van deze middag lag in handen van de gemeente Staphorst, Pieter Zandt en ICC Staphorst.

In de patio van het gemeentehuis hebben vijf bedrijven de bezoekers meegenomen in hun wereld: Kooiker Installatiebedrijf, Bouwbedrijf Bovenhuis, Buro de Haan/Groenveste, KOVO en de Gemeente Staphorst. Ook werden er twee bedrijven op locatie bezocht: B. Veldman Machinerie en Dulasta openden hun deuren voor de leerlingen en de vluchtelingen.

De vluchtelingen kregen, voor velen de eerste keer, bij elk bedrijf een kijkje in de keuken. Verwondering was volop aanwezig: zitten deze bedrijven allemaal in Staphorst? En wat moeten ze dan kunnen om daar te mogen werken? Bij de leerlingen kwam naar voren dat er toch wel heel veel met de computer gedaan wordt in de techniek. Ook bij de groep leerlingen die overigens in eigen tijd en geheel vrijwillig een bezoek bracht was veel enthousiasme te zien. Wegens succes hoopt ICC Staphorst later dit weer mee te gaan werken aan een soortgelijke kennismakingsdag.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.