6 juni 2023

ICC STAPHORST op bezoek bij Rc Panels Lemelerveld

Onlangs reed er een bus vol met Staphorster ondernemers naar Lemelerveld waar men op bezoek ging bij Rc Panels. Dit bedrijf heeft een sterke band met Staphorst doordat het een onderdeel is van de Klein Groep. Carlos Klein heeft de leiding over Rc Panels.

In 2017 is het bedrijf verhuisd van Almelo naar Lemelerveld en produceert panelen voor de renovatie en nieuwbouwmarkt. Men doet dit op een manier dat uniek is in Nederland en zelfs ver daarbuiten. Het paneel bestaat uit diverse lagen dat op elkaar geplakt wordt. De dikste laag is een isolatielaag EPS en dan aan beide zijden polyester en afwerklagen zodat bij het verlaten van de fabriek de wand meteen klaar is voor plaatsen in het project. Rc Panels heeft een goede naam opgebouwd in de bouwwereld en mag de ‘grote jongens’ onder haar klantengroep scharen. Ook internationaal timmert men flink aan de weg. Menig (internationaal) televisieprogramma is inmiddels over de vloer geweest in de fabriek in Lemelerveld. Voorzitter ICC Staphorst Hendrik Bloemert: “Prachtig om te zien hoe innovatief dit bedrijf te werk is gegaan en ingespeeld heeft op de marktomstandigheden. Hier kan menigeen een voorbeeld aan nemen.”

Dat ICC Staphorst flink groeiende is bleek wel tijdens de voorstelronde voorafgaand aan het diner bij Restaurant Klomp in Vilsteren. Elf nieuwe leden hebben zichzelf nader geïntroduceerd en daarnaast waren er nog een aantal nieuwe leden die helaas verhinderd waren en bij een volgend bijeenkomst de mogelijkheid krijgen. Door diverse evenementen te organiseren wil ICC de ondernemers verbinden en daarnaast wil ICC voor (collectieve) cruciale zaken die spelen voor de Staphorster ondernemers van betekenis en toegevoegde waarde zijn.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.