11 november 2019

Bedrijvenbezoek leerlingen scholengemeenschap Pieter Zandt

Gemeente Staphorst, ICC Staphorst, Pieter Zandt Scholengemeenschap en LK mediasupport hebben zich ingespannen om op 7 november een prachtige samenwerking tot stand te brengen tussen het bedrijfsleven in Staphorst en jeugd in opleiding. Ruim 400 leerlingen konden kiezen bij welk bedrijf ze een bezoek wilden brengen of zich op de bedrijvenmarkt oriënteren op mogelijke beroepskeuze.

 

 

Bij Redder Transport waren enkel jongens te vinden waarvan een aantal zich wel zagen als chauffeur van één van de 150 vrachtwagens die Redder Transport op de weg heeft rijden. Redder Transport verzorgt naast transport ook alle technische werkzaamheden aan de vrachtwagens en heeft een eigen pechhulpdienst voor de chauffeurs op de weg. Mogelijkheden genoeg voor deze groep jongens. BabyPark en Boer Staphorst trokken voornamelijk meisjes aan die zich wel in de detailhandel aan het werk zagen. Brink Climate Systems is misschien wel het bedrijf dat de meeste beroepen in één bedrijf herbergt. Met een internationale afzetmarkt, een eigen research and development, een marketing afdeling en eigen productie bleek het bedrijf voor zowel meiden als jongens een aantrekkelijk bezoek waard.

Op de bedrijvenmarkt stonden opleidingscentra, zorg en welzijn, een vrijwilligersorganisatie en bedrijven uit de techniek. Een veelzijdig aanbod waar leerlingen kennis van namen. Ter afsluiting bood de gemeente Staphorst en het Pieter Zandt College alle gastvrije bedrijven en standhouders een lunch aan in de school. Een gezellige afsluiting van een welkome ochtend.

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen en collectief faciliteren.