10 juni 2020

In memoriam Jan Smit

Het bestuur van de ICC bereikte het verdrietige bericht dat ICC-lid Jan Smit afgelopen zaterdag (6 juni) is overleden.

Jan was een graag geziene persoonlijkheid die met enthousiasme deelnam in het bedrijfsleven van Staphorst. Eerst als directeur van de ING bank Staphorst, later zette hij zich vrijwillig in voor de ICC bij de ontwikkeling van A28 Staphorst Media B.V. als directeur van het bedrijf. Deze activiteiten heeft hij neer moeten leggen vanwege zijn gezondheidsproblemen. Twee jaar geleden kreeg hij de diagnose slokdarmkanker. Jan streed met alles wat hij in zich had om nog lang bij zijn gezin te mogen blijven. Positief, scherp en betrokken was hij tot op zijn laatste dag.  Jan was nog lang niet klaar met leven. Zijn lijf wel, hij werd 73 jaar.

Aanstaande zaterdag 13 juni nemen we afscheid van Jan Smit. Door coronamaatregelen vindt de afscheidsdienst plaats met maximaal 30 familieleden. Om eenieder de gelegenheid te geven Jan een laatste eer te bewijzen en zijn familie te steunen willen we een erehaag vormen vanaf zijn huis. De rouwauto vertrekt om 10.00 uur. U bent welkom langs de route na 09.45 uur. (Let op, eerder werd bericht dat de rouwauto om 10.15 uur vertrekt en dat u welkom bent langs de route na 10.00 uur. Dit is gewijzigd; het is dus een kwartier eerder geworden).

Met inachtneming van de 1,5 meter ruimte willen we vanaf zijn huis op het adres Patrijs 32 in Staphorst aan beide zijden van de weg plaatsnemen langs de route die de rouwauto rijdt.  Aansluitend na het vertrek van de rouw auto is er gelegenheid tot het tekenen van het condoleanceregister voor zijn woning.

Het gehele afscheid wordt gefilmd door een bedrijf voor een herinneringsfilm voor de familie Smit.

Parkeren en route

U kunt bijvoorbeeld parkeren bij Boer Staphorst, op het kaartje staat de route vermeld. Heeft u vragen neem gerust contact met ons op.

Rouwdienst beluisteren

De rouwdienst kan via de Kerkradio worden beluisterd. Lees daar hier meer over.

 

Verbinden, versterken, vertegenwoordigen. Het gebeurt bij ICC Staphorst