Voor wie stappen onderneemt

Nog geen lid?

Word Noaberschap of ICC-lid

Excursie Pandriks

Excursie Pandriks

Op woensdag 14 juni 2017 zijn we te gast geweest bij dhr. A. Hendriks (Albert) van Pandriks Bake Off b.v. te Meppel.  ICC Staphorst heeft een  interessante kijkje gehad in de wereld van de productie van bake off broodproducten. Albert is samen met Dirk op het idee gekomen Pandriks op te zetten. Ze hebben hiervoor gekozen, omdat ze zich ergerden aan de kwaliteit van afbakbrood. De kwaliteit van het brood komt terug uit het brood dat gebakken werd rond 1850 Pandriks hanteert dan ook de kreet ‘brood zoals vroeger’. Beide mannen een achtergrond uit de bakkerswereld, daar komt het idee deels vandaan. Uiteindelijk hebben Albert en Dirk in een kroegje besloten het bedrijf op te starten. Het bedrijf is vrij jong en gestart in 2011. De afzet is inmiddels internationaal, de producten zijn geschikt om maximaal 600 km te vervoeren. Ze hebben een vestiging geopend in Fulda (Duitsland) vanwaar een deel van de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse markt wordt bereikt. Het brood van Pandriks is zeer uniek en wordt op een andere manier geproduceerd, dan u zou verwachten. Elk broodje gaat door een productieproces van 28 tot 30 uur. Dit lange proces zorgt voor een perfecte uitwerking van alle ingrediënten. Ook zorgt het proces ervoor, dat het brood rijk is aan aroma, geur en smaak. Nadat het brood klaar is, wordt het ingevroren. Bake-off afdelingen van bijvoorbeeld supermarkten, hoeven het dan alleen nog te verwarmen.

Na al dat lekkers te hebben gezien én geroken is er aan de inwendige mens gedacht en het programma werd vervolgd  bij het nieuwe restautrant Sukade aan de Stoombootkade in Meppel (www.restaurantsukade.nl).

Over smaak valt niet te twisten? In het pakhuys aan de Stoombootkade in Meppel doen ze niet anders. Hier hebben we aan de  smaken van de wereld geproefd middels een walking dinner.